Alle benodigdheden voor een ontspannen avond

Het leven brengt al genoeg stress. Deadlines of werk, volgeplande weekenden, je agenda puilt uit. Zodoende is het erg belangrijk om je rust te nemen wanneer te kan. In deze blog geef ik een aantal tips om diverse gezellige ontspannen avonden te hebben.

Meidenavond

Iedereen wordt natuurlijk blij van een meidenavondje. Lekker gezellig kletsen en ondertussen ook lekker snacken en drinken. Voor een meidenavondje in de winter is het leuk om maskertjes te kopen en warme chocolademelk met mini marshmallows te drinken. Daarnaast is popcorn, chips en chocola natuurlijk erg belangrijk voor elk meidenavondje. Voor in de zomer is het leuk om gezamenlijk cocktails te maken en partjes watermeloen naar binnen te werken.

Filmavond

Of het nou met een vriendin, een vriend of je partner is, een filmavond is altijd gezellig. Verzamel wat dekentjes bij de tv zodat je er lekker warm bij ligt of trek je huispak aan. Zelf heb ik een aansluitend pak van Reinders dat geweldig zit en me ook warm houdt. Misschien kan je zelf je matras naar beneden halen en er een eigen thuis bioscoop van maken. Qua eten zijn natuurlijk de popcorn, de chips en de nachos met dip niet te vergeten bij een filmavond. Voor drinken is warme chocolademelk lekker of als het een warmere dag is geweest cola met ijsblokjes.

Spa avond

Als je een avond echte ontspanning nodig hebt en liever alleen wat rust op zoekt is een spa avond een goed idee. Je kan natuurlijk naar een sauna in de buurt, maar ook thuis kan je er een ontspannende avond van maken. Koop een verzorgend masker en lekkere snacks zoals chocola. Laat het bad vollopen en maak in de tussentijd wat snacks klaar. Chocola is natuurlijk erg lekker, maar zodra je in dat warme bad zit zal je na een tijdje snakken naar wat verkoelends. Zodoende is het lekker om partjes paprika of komkommer te snijden en deze in de koelkast koud te laten worden. Een frisdrank of water met ijsblokjes werkt natuurlijk ook goed.

Zet in de badkamer wat ontspannende muziek aan en zet je mobiel lekker op vliegtuigstand, jij mag lekker niet gestoord worden deze avond. Ga dan lekker in bad zitten en breng het maskertje aan. Probeer lekker te ontspannen en laat alles los waar je de hele dag aan hebt gedacht. Eventueel zou je nog je benen kunnen scrubben. Vergeet dan niet zodra je uit bad gaat een vocht inbrengende crème aan te brengen. Als je nog tijd over hebt zou je je nagels nog kunnen lakken en daarna een aflevering kunnen kijken van je favoriete serie, maar na dat warme bad is het ook lekker om gewoon je bed in te kruipen.