Gezond lichaam, gezonde geest

Nu het najaar is ingetreden, de dagen weer korter worden en het nat, koud en regenachtig is buiten, heb je misschien niet altijd meer zin om lekker te gaan sporten in de frisse buitenlucht. Want hoe heerlijk dat natuurlijk ook is, het is nou niet bepaald een pretje om in de kou of met regen te trainen. Desondanks is het zonde om jouw perfecte conditie en ‘bikini-body’ te laten verslonzen. Daar heb je immers niet voor niets al die tijd zo hard voor getraind. In deze tekst worden twee ontzettend handige tips doorgenomen, die er voor zorgen dat jij ook in de winter nog lekker door kunt blijven trainen. Want wees eerlijk, een gezond lichaam, geeft immers ook een gezonde geest! En dat kan iedereen wel een beetje gebruiken wanneer de dagen weer korter worden.

Roeien op je zolder

Er is niets lekkerder dan op het water zijn op een zonnige dag, maar helaas is het niet altijd lente en zomer in Nederland. Toch zou dat je niet moeten weerhouden van het trainen van je lichaam. Daarom zou je er voor kunnen kiezen om een water roeitrainer in huis te halen. Dit is een apparaat voor de echte doorzetters. En vaak heeft het de mogelijkheid de weerstand te veranderen, waardoor je kunt trainen op een licht, maar ook zwaar niveau. Een watergeremde roeitrainer stimuleert het idee van een boot, maar is iets stabieler. Hierdoor kun je je benen en armen goed trainen, maar ook je conditie zal er zeker niet op achteruit gaan. Wat een watergeremde roeitrainer uniek maakt, is de weerstand. De weerstand voelt natuurlijk aan en dit geeft een natuurlijke roei beweging die je ook zou voelen op het water.

Volle kracht vooruit

Naast roeien op een apparaat kun je er ook voor kiezen om te werken aan je conditie door een loopband in huis te nemen. Natuurlijk is rennen in de natuur een unieke ervaring, maar als je door weer en wind in het donker nog een rondje moet gaan rennen ‘s avonds laat, dan heeft een loopband waarschijnlijk meer je voorkeur. Je kunt met een loopband werken aan je cardio, conditie, gezondheid, lichaamsbouw en energielevel. Er zijn veel verschillende loopbanden te krijgen. Daarom is het belangrijk je goed te laten informeren en bedenken wat je op de band wilt doen. Maar wees gerust, voor iedereen bestaat er wel een perfecte loopband! Kijk gerust daarvoor online of loop een sportzaak binnen, daar kunnen ze je ongetwijfeld van goed advies voorzien.