Je bent bezig met het inpakken van artikelen, maar je werkt met kwetsbare producten. Of je merkt dat je veel ruimte overhoudt in de doos. Dit zijn twee problemen die relatief eenvoudig zijn op te lossen. Voor beide problemen is gebruik maken van opvulmateriaal de aangewezen oplossing. Er bestaan verschillende opvulmaterialen. Na het lezen van dit artikel zul jij hier alles over weten.
De types opvulmateriaal
Papieren opvulsnippers helpen hartstikke goed tegen het kale gevoel. Opvulchips of houtwol hebben eigenlijk de zelfde functie als deze opvulsnippers van papier. Houtwol is daarnaast geschikt voor het opvangen van schokken. Je ziet houtwol daarom vaak gebruikt worden voor het vervoer van wijnflessen. Verder zijn er nog luchtkussenzakjes die ook een beschermende functie hebben voor kwetsbare artikelen. Dan heb je nog opvulpapier tegen de lege ruimte in de doos. Er zijn dus best wat mogelijkheden denkbaar als oplossing voor de twee problemen in de inleiding. In deze blog zal nog wat dieper worden ingegaan op de kwetsbare producten.
Vervoer van breekbare producten
Zoals hierboven beschreven is houtwol dus erg geschikt als schokbreker evenals luchtkussenzakjes. Luchtkussenzakjes werken eigenlijk op een zelfde soort manier als de airbag in de auto. Naast het gebruik van deze opvulmaterialen doe je er ook verstandig aan om andere extra maatregelen te treffen. Denk aan het gebruik van piepschuim rondom het product of wikkel het product bijvoorbeeld in wat papier. Ook bubbeltjesplastic rondom je breekbare product is zeer effectief tegen het voorkomen van schade. Bubbeltjesplastic bestaat uit plastic met daarop kleine met lucht gevulde bolletjes. Zoals je merkt zijn alle producten voorzien van lucht geschikt voor de kwetsbare producten. Gevangen lucht werkt gewoon best wel goed als schokbreker. Wat de ruimte opvullende functie van opvulmateriaal betreft? Je kunt ook gewoon zorgen dat er niet eens zoveel lege ruimte is. Lees daarover in de volgende alinea
Voorkom extra ruimte
Er is nu besproken hoe je extra ruimte kunt opvullen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon voorkomen dat er überhaupt extra ruimte is. Dit doe je simpelweg door een kleinere doos te gebruiken. Een kleinere doos betekent uiteraard minder ruimte en dus zul je niet het gevoel hebben dat je ontzettend veel lege ruimte hebt. Opvulmateriaal heb je dan ook niet nodig.
Opvulmateriaal heeft dus twee functies: het opvullen van lege ruimte en het beschermen van breekbaar of kwetsbaar materiaal. Er zijn verschillende opvulmaterialen verkrijgbaar. Kies het meest geschikte materiaal voor jouw situatie zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult gaan maken.