Wat moet je weten voordat je op vakantie gaat de Schotse hooglanden?

Schotland is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk en een goede plek waar je heen kunt gaan tijdens een rondreis. De omgeving is werkelijk schitterend. Begin je al zin te krijgen in een vakantie naar Schotland?
Lees dan snel meer informatie en leer hoe jij je rondreis op de ultieme manier kunt voorbereiden!

 

Over Schotland

 

Schotland is officieel geen land, maar wordt wel vaak zo genoemd – ook soms door de inwoners van Schotland zelf. Meestal wordt er in Schotland met de Pond betaald, maar je kunt er in toeristische plaatsen ook vaak met de Euro terecht. De mensen spreken Schots, maar ook Engels. Voel je niet bezwaard om te vragen of ze Engels willen spreken. Schots kan soms wat lastig te verstaan zijn. Iemand op het platteland is mogelijk wat minder goed te verstaan.

 

Steden

De hoofdstad van Schotland is Edinburgh. Hier zie je allerlei kastelen en middeleeuwse gebouwen en waan je je weer terug in de tijd. Een andere mooie stad is Glasgow. Deze stad is juist weer erg modern, en wordt door veel mensen gezien als culturele hoofdstad van Schotland. Er zijn talloze musea. Voetballiefhebbers gaan tijdens hun rondreis waarschijnlijk langs Dundee. Deze stad staat namelijk bekend om de grote hoeveelheid voetballiefhebbers.

 

Natuur in Schotland

In Schotland kun je ontzettend mooie natuur vinden. Zo kun je veel heuvels en valleien tegenkomen. Geniet van de enorme vergezichten tijdens het rijden. Schotland staat ook bekend om de enorme hoeveelheid meren. Deze worden altijd Lochs genoemd. Het bekendste Loch van Schotland is waarschijnlijk wel Loch Ness. Er wordt gezegd dat hier het monster Nessie leeft. Toeristen uit de hele wereld komen naar deze plek in de hoop Nessie te spotten.

 

Wat is de beste reistijd?

Ben jij van plan om naar Schotland te gaan? Houd er dan rekening mee dat er doorgaans veel regen valt. Hier valt namelijk de meeste regen van heel Europa. Hier moet je dus echt rekening mee houden. De droogste periode is doorgaans in mei en juni, maar dit kunnen qua toerisme wel hele drukke maanden zijn. De rest van het jaar kun je op zich ook goed een rondreis door Schotland maken, maar zorg wel voor goede regenkleding.

 

Schotse Kilt

In Schotland is de kans aanwezig dat je mannen tegenkomt gekleed in een Schotse Kilt. Als deze juist wordt gedragen, is het zonder ondergoed. Het is een typische Schotse kledij, die vooral bij feesten goed te zien. De kousen onder de kilt zijn altijd afgestroopt, behalve bij een gala of een ander belangrijk feest.

 

Reizen naar Schotland

Er zijn meerdere mogelijkheden om naar Schotland te komen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het vliegtuig en dan een auto huren voor je rondreis. Ook kun je met de auto en een stuk met de boot. Het is ook mogelijk om via de tunnel te gaan, die Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk aan elkaar linken. Handig om te weten is dat je geen visum nodig hebt om naar Schotland te gaan. Wel moet je een paspoort of ID-kaart hebben. Dit moet je ook hebben wanneer je met de auto naar Schotland gaat.

 

Rondreis in Schotland

Het is absoluut de moeite waard om een rondreis Schotland te maken. Dit kun je helemaal zelf inplannen en een route bepalen die je aanspreekt. Er zijn onderweg genoeg plekken waar je kunt overnachten. Denk aan hotels, hostels en campings. Houd er rekening mee dat ze in Schotland aan de andere kant van de weg rijden. Het is ook mogelijk om te gaan voor een georganiseerde rondreis, bijvoorbeeld met een bus. Zo heb je nergens omkijken naar. Een rondreis in Schotland zou ook prima gecombineerd kunnen worden met bijvoorbeeld Ierland of Engeland.