Met een participatiemaatschappij doe je goed werk

Om te kunnen ondernemen moet je investeren. Dat kan gaan om relatief kleine bedragen, bijvoorbeeld voor een bureau of een laptop. Maar het kan ook om héle flinke bedragen gaan. Wat als je, bijvoorbeeld, een nieuw bedrijfspand nodig hebt om te kunnen uitbreiden? Dan kun je natuurlijk naar de bank gaan om een lening aan te vragen, maar die kost je geld. Veel geld. Door deel te nemen aan een participatiemaatschappij zorg je ervoor dat geldschieters en investeerders investeren (participeren) in jouw bedrijf. Door een participatiemaatschappij regel je op redelijk eenvoudige wijze je financiën. Natuurlijk zijn er ook gevolgen verbonden aan een participatiemaatschappij, maar voor de investeerders is het een goede zaak. Zij kopen zich deels in in jouw bedrijf en kunnen dus rekenen op een deel van de winst die jij maakt.
Participatiemaatschappij

Een participatiemaatschappij gaat niet over één nacht ijs

Voor je als bedrijf kunt deelnemen aan een participatiemaatschappij moet er heel wat nagekeken worden. Wat denk je van het ondernemersplan? En dan niet het plan dat je hebt opgesteld toen je startte met je bedrijf, maar een actueel, bijgewerkt ondernemingsplan, waar ook de behoefte aan nieuwe investeringen in beschreven staat. De deelnemers moeten zich natuurlijk wel kunnen inlezen en op basis van goede, duidelijke informatie kunnen beslissen of ze zich inschrijven. Het gaat immers om geld, veel geld zelfs.

Informatie opvragen bij een participatiemaatschappij

Of je nu een bedrijf hebt of als particulier wat geld opzij hebt gezet, je kunt er voor kiezen om te gaan beleggen of speculeren. Je kunt ook gewoon eens vrijblijvend informatie opvragen bij een participatiemaatschappij. In de bijgeleverde folders en prospectus kun je precies zien hoe de resultaten in het verleden zijn geweest en wat er voor resultaten verwacht worden in de toekomst. Al blijft dat vanzelfsprekend altijd een beetje koffiedik kijken, gegarandeerde winst krijg je alleen op een spaarrekening.

Meedoen aan een participatiemaatschappij doe je alleen met extra geld

Het spreekt voor zich dat je niet het geld voor je huur of je hypotheek gebruikt om mee te doen aan een participatiemaatschappij. Je moet, met een flinke minimale inzet, ook best wel wat geld achter de hand hebben. Geld dat je eigenlijk “over” hebt, voor zover dat mogelijk is natuurlijk. Want van geld dat je over hebt kun je, als je het goed aanpakt meer geld maken. Maar het gevaar van verlies ligt altijd op de loer. Laat je dus vooral goed voorlichten!