Griekenland: de beste opties voor een wandelvakantie

Hier bij ourwalkabout.nl vinden we het belangrijk om zowel heerlijk door het leven te wandelen, als letterlijk te gaan wandelen. Wandelen is dus niet alleen een metafoor voor soepel dingen laten verlopen, we doen het ook graag echt. Vandaar deze blog over op wandelvakantie gaan in Griekenland! In deze blog vind je een reisplan met opties voor wandelvakanties in Griekenland. De beste opties zijn wandelen op de eilanden, maar je kunt ook naar het vasteland gaan voor het bezoeken van tempels te voet.

Zakynthos en Kefalonia

Als je naar Griekenland komt voor dat echte eilandgevoel, is Zakynthos een mooie optie. Naast wandelen kun je er ook heel goed fietsen. Ook heeft Zakynthos prachtige routes die naar de rotsen gaan bij de kust. Hier kun je dan ook de beste foto’s maken. Ook heb je op dit eiland van Griekenland leuke dorpjes om doorheen te wandelen. Je kunt eventueel dit eiland combineren met Kefalonia, dat er naast ligt. Op deze manier heb je variatie in je wandelingen. Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische eilanden bij Griekenland. Verder is het er stil, en je kunt er de Melisani-grot bezoeken.

Korfoe

Korfoe, vaak ook wel Corfu genoemd kende je waarschijnlijk al, als je een beetje gekeken hebt naar op vakantie gaan in Griekenland. Korfoe heeft mooie olijfbomen in het zuiden en is lekker heuvelachtig. De hoofdstad van Korfoe is UNESCO werelderfgoed! Verder kun je er prachtige wandelingen maken over het landschap, voornamelijk in het noorden van het eiland. Korfoe is eigenlijk de ultieme Griekenland-ervaring. Het heeft van die witte huizen of kerken, en mooie stranden voor de strandwandelingen. Er zijn veel pittoreske dorpjes te vinden op dit eiland.

Vasteland van Griekenland

Men denkt vaak bij Griekenland alleen maar aan de eilandjes: jammer! Het heeft namelijk ook nog een vast stuk waar je goed doorheen kunt reizen. Bij de Delfi kun je mooi omhoog wandelen om de millenium-oude tempels te bezoeken. Ook is Athene, de hoofdstad, leuk om doorheen te lopen. Je kunt er ook naar de Akropolis gaan, net zo oud als de tempels van Delfi. Ook is Thessaloniki prachtig om te bezoeken, en ook een stuk minder toeristisch. Als laatste is Zagoria prachtig voor een actieve vakantie. Daar is een nationaal park genaamd Vikos Aoös, waar je als echter hiker naartoe kunt gaan. Dus neem je echte wandelschoenen mee en ga ervoor. Er zijn voor een wandelvakantie in Griekenland zo veel mooie opties!