Goed leven door goed georganiseerd te zijn

Als er iets is dat bij veel mensen een hoop stress veroorzaakt, dan is dat wel rommel. Niets is zo vervelend als een chaotisch huis waar je de figuurlijke kriebels van krijgt. Wanneer je de wandeling van het goede leven wil lopen, dan moet je dus onder andere opruimen. Ik weet het: opruimen is niet leuk. Er zijn maar weinig mensen die opruimen en spullen organiseren omdat ze het leuk vinden. Toch zul je merken dat je er een stuk gelukkiger van wordt wanneer je dit wel doet. Zelf heb ik er ook aan moeten geloven. Om het opruimen en georganiseerd worden voor iedereen wat makkelijker te maken, geef ik je een paar handige handvaten. Met dit advies wordt het toch even net iets eenvoudiger om georganiseerd te worden en een goed leven te leiden.

Alles plannen tegenover gewoon beginnen

Om te beginnen zijn er twee verschillende tactieken. Zo zijn er mensen die plannen het schoonmaken uit tot in detail. De ene week organiseren ze bijvoorbeeld de boekhouding, de andere week ruimen ze de woonkamer op en ga zo maar door. Bovendien verdelen ze het opruimen en organiseren weer in zones, om zo het werk wat dragelijker te maken. De andere tactiek is om gewoon de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan. Veel mensen gebruiken het plannen namelijk als excuus om het echte organiseren alsnog uit te stellen. Daar schiet je natuurlijk niets mee op. In dat soort situaties kun je beter maar gewoon beginnen.

Slimme opbergers gebruiken

Als je goed georganiseerd wil zijn, dan heb je slimme opbergers nodig. In feite zijn dit stevige en praktische kunststof bakken. Met die kunststof bakken kun je in een handomdraai alle overbodige rommeltjes opruimen, terwijl je alle troepjes weggooit. Ga jezelf niet overtuigen dat je echt nog gebruik gaat maken van dat ene (stomme) cadeautje of apparaat. Gooi liever onnodige dingen weg. Bovendien is het verstandig om spullen die je bijvoorbeeld alleen in bepaalde seizoenen gebruikt goed op te bergen in kunststof bakken. Denk bijvoorbeeld aan alle sjaals, wanten en mutsen. Maar ook tuinkussens, opblaasspullen en nog meer zomerse artikelen kun je eenvoudig en netjes opbergen in kunststof bakken.

Nog meer handige trucjes om te organiseren

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren waardoor jij goed georganiseerd door het leven gaat. Kunststof bakken zijn namelijk niet het enige handige trucje in mijn arsenaal aan slimme manieren om op te ruimen en op te bergen. Gooi bijvoorbeeld altijd iets ouds weg wanneer je iets nieuws koopt. Het heeft geen nut om oude dingen te bewaren. De kans is groot dat het alleen maar stof zal vangen. Bewaar om diezelfde reden ook nooit cadeautjes die je niet leuk vindt. Soms is de beste tactiek om alles weg te gooien wat je al twee jaar niet hebt aangeraakt.